Verduurzamen woning en je verzekering

Het verduurzamen van je woning, wat betekent dat voor je verzekering? ‘Wij schreeuwen het misschien niet van de groene daken, maar duurzame oplossingen voor de woning zijn bij Nh1816 gewoon verzekerd met de woonhuisverzekering’, zegt Xander Lablans, product ontwikkelaar.

Huis verduurzamen

Een laadpaal voor de elektrische auto, een warmte bron, zonnepanelen, een thuisaccu om de gewonnen zonne-energie later te gebruiken, een groen dak, energiebesparende maatregelen, het zijn duurzame keuzes die steeds meer Nederlanders maken. Want de energieprijzen stijgen en het klimaat is een wereldwijd probleem. Ook in Nederland. Daar verantwoordelijkheid voor nemen én voor de inhoud van je portemonnee, maakt je woning verduurzamen tot een logische keuze.

Klimaatrisico’s

Overstromingen zoals in Limburg maar ook verzakking van de fundering van woningen, zijn gevolgen van de slechte gezondheid van het klimaat. Gevolgen die niet altijd verzekerd zijn maar waarvan de schadelast groot is.  Een last die je als particulier vaak niet kan en wil dragen. Deze financiële impact is nóg een reden voor Nederland om verduurzamen serieus te nemen. Maar hoe pak je dat aan?

Veel vragen

nancieel adviseurs spelen hier een belangrijke rol in, want woningbezitters hebben vragen. Veel vragen. Welke subsidies zijn er? Wat betekent verduurzamen voor de waarde van de woning? Moet je duurzame oplossingen melden bij je verzekeraar zodat je niet bent onderverzekerd? En zijn er ook financieringsoplossingen voor de verduurzaming van je woning? Bij verduurzaming is het je adviseur die je kan begeleiden als het gaat om subsidie, financiering, investering en verzekering. Als je financiële helderheid en geruststelling hebt, kan je daadwerkelijk de verduurzamingshandschoen oppakken.

Duurzame verzekering

Xander Lablans: ‘Het is vervolgens aan verzekeraars om met deze duurzame oplossingen om te gaan. Daarvoor zijn we allemaal verantwoordelijk. Gelukkig valt het woord steeds vaker in de branche. Ook bij ons. Dat betekent overigens niet dat het nodig is dat we met een duurzame verzekering komen. Onze woonhuisverzekering is dat al, duurzame oplossingen zijn namelijk standaard meeverzekerd. Of je nu zonnepanelen op je dak laat leggen, kiest voor een warmtepomp, die laadpaal voor je elektrische auto, triple glas of je huis isoleren, wij zien het als onderdeel van je opstal.

Onbeperkte garantie tegen onderverzekering

Xander: ‘Het in de kern goed verzekeren, is voor ons een vanzelfsprekendheid. Daarom is een speciale duurzaamheidsverzekering als je bij Nh1816 bent verzekerd, niet nodig. Wat we wél bieden is een onbeperkte garantie tegen onderverzekering. Daarvoor vul je samen met de adviseur elke vijf jaar een speciale waardemeter in. Zo ben je, ook als je duurzame aanpassingen aan je woning doet, bij Nh1816 Verzekeringen nooit onderverzekerd.’

Start Whatsapp
Stuur ons een Whatsapp bericht
Keijzerwaard
Hallo, waar kunnen we je bij helpen?